Laden Evenementen

Speellijst

Don 26 mei 2022
Vrij 27 mei 2022

20u00

Nieuwe zaal
Prijs: 15 EUR
Duur: 90 minuten
Tickets

VILLA VOORTMAN

Het grote openbare schrijfatelier van Villa Voortman

 

Villa Voortman groet u!

Na het succesvolle UTOPIA en AVANTI, het bijzondere tekstboek “Wanneer ik schrijf naar een ander schrijf ik naar mijzelf” en de bijdrage aan het septembernummer van het literair tijdschrift DW B, staat bij Villa Voortman terug een bijzonder concept op stapel:

Het schrijfatelier.

Onder impuls van Dirk Pauwels is een wekelijks moment ontstaan waar de bezoekers van Villa Voortman op basis van telkens verrassende opdrachten zich aan het schrijven zetten.

Op vraag en aangeven van professor Stijn Vanheule is voor dit concept een uniek samenwerkingsproject ontstaan tussen UGent en Villa Voortman. Een tiental studenten (klinische psychologie en orthopedagogiek) komen werkelijks meeschrijven. De kracht van het samenstromen van deze twee werelden genereert niet alleen een bijzondere synergie, maar vooral wederzijdse inspiratie én, in de eerste plaats verbinding.

Op 26 en 27 mei is er een eerste feestelijke publiekspresentatie in de Minardschouwburg.

“Het Groot Openbaar Schrijfatelier van Villa Voortman“ is een evenement op scène waar ter plaatse, op basis van onverwachte opdrachten, geschreven wordt, waar beelden zullen ontstaan, verse teksten gelezen door acteurs, geprojecteerd, getekend en geprint en waar de zangers en muzikanten van Villa Voortman onder de leiding van Jean-Paul De Brabander, versterkt met het essemble ‘The Holy 7’ de feestelijk sfeer muzikaal zullen bijkleuren.

Ook het publiek zal de gelegenheid krijgen thema’s en onderwerpen tot schrijven aan te brengen.

 

 

 

Organisatie: Villa Voortman
Foto credit: Maarten Vanden Abeele