Laden Evenementen

Speellijst

Di 18 tem zo 23 juli om 11u00
Prijs: 17 euro
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Koen Crucke & Luk De Bruyker

Gent(s) gedicht - Gent(s) ge(be)zongen

De VZW TAPTOE’s erf (vroeger Theater Taptoe) nam het initiatief om, voor het eerst, tijdens de Gentse Feesten de krachten te bundelen, van Koen Crucke en Luk De Bruyker.

Zij zijn al jaren vaste waarden op het Gentse feestgebeuren. Een samenwerking  kon dus niet uitblijven.  

Gent(s) gedicht

Door de eeuwen heen werden er gedichten en poëzie geschreven over Gent. Door Gentenaars en niet Gentenaars. In het Frans en het Nederlands…van Maurice Maeterlinck tot David Troch (onze stadsdichter).

Luk De Bruyker gaat samen met het Poëzie Centrum Gent en Gent literair van de Gentse stadsbibliotheek op zoek naar bekende en onbekende pareltjes in onze literatuur. Sommige wil hij vertolken in originele versie, andere wil hij hertalen in het Gents.

Gent gedicht affiche 1

Gent(s) ge(be)zongen

Gent bezit een erg rijke liederenschat. Er is het erfgoed van Karel Waerie en Destanberg. Het rijke repertoire van de café chantants. De volkse liedjes van Romain Deconinck, Harry Van der Noot/Freek Neirynck… en Walter De Buck. En jaarlijks komt er wel één of ander lied bij.

Zonder de traditie te verwaarlozen willen we echter ook en vooral nieuwe impulsen geven en Gentenaars (nieuwe en gevestigde waarden) opdrachten geven, vaste waarden voor het eerst in deze context laten samen werken.

Het kan dus niet anders dan een gevarieerd programma worden. Koen heeft in het verleden al meermaals bewezen dat hij, als geen ander, deze diverse stijlen aankan.

 

Zegden ondertussen toe : de tandem Brossé / Frank Van Laecke, Miguel Wiels /  Zaki, Musschoot / Bart Herman.

Mustafa Avsar van het Muzikantenhuis bezong eveneens zijn liefde voor “zijn” nieuwe stad en ook dit lied staat op ons répertoire.

Dit alles willen we uiteraard live op de scene uitvoeren met drie topmuzikanten. De muzikale leiding is in handen van Dirk Peeters die ook instaat voor nieuwe arrangementen voor accordeon ( Rein Devos) en contrabas (Bram Decroix) .

 

“Gent(s) Gedicht – Gent(s) ge(be)zongen”
wordt een stijlvol gebeuren dat door een groot heterogeen publiek, Gents en niet Gents,  te smaken valt en dat onze stad in al zijn facetten wil belichten.

Een productie van TAPTOE’s erf  ism KCM StageMusic en het Poëziecentrum Gent

 

 

TICKETS BESCHIKBAAR VANAF DINSDAG 16.05

 

Uitpas-logo

Organisatie: TAPTOE’s erf
Evenement Categorieën: