Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 7 oktober 2021
Vrijdag 8 oktober 2021
20u00
Prijs: € 18/ € 16 (red)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

MIET WARLOP / IRENE WOOL VZW

After all Springville / Disasters and Amusement Parks

Absurd & poëtisch spel met een vleugje slapstick à la Buster Keaton

Op de scène staat een huis, als een trampoline voor de verbeelding. Het huis is als een lichaam, dat slikt en spuwt. Rond het huis cirkelen vreemde wezens, half mens, half ding. In het huis wil de tafel aantrekkelijk zijn om rijkelijk gedekt te worden. Ondertussen staat de elektriciteitskast op springen. Voor je ogen voltrekt zich het ene na het andere onafwendbare drama… Welkom in de verbeeldingswereld van Miet Warlop!

Twaalf jaar na de première van haar bejubelde voorstelling ‘Springville’ neemt Miet de draad op. ‘After all Springville / Disasters and Amusement Parks’ is als een herinnering die herbeleefd moet worden. Zij is er klaar voor. De tijd is er klaar voor. Maar heel wat vragen blijven. Hoeveel plaats neem je in, lichamelijk en geestelijk? Hoe verhouden we ons tot elkaar? En hoe verdragen we elkaar in een beperkte ruimte? Warlop koppelt opnieuw de totale ontreddering na een natuurramp aan de opluchting van een tekenfilm of slapstick.

Soms wil je het jaren later opnieuw zeggen. Omdat de vragen niet zijn opgelost. Omdat je ondertussen ouder bent geworden en andere dingen hebt (mee)gemaakt. Omdat het beter en preciezer kan, met meer ademruimte en minder afval. Omdat het best nog een keer gezien mag worden. Of gewoon: voor het hernieuwde spelplezier.”

Miet Warlop

“‘Springville’ is een bont amalgaam van spitante scènebeelden die tegelijk esthetisch, grappig en ontroerend zijn.”

– Els Van Steenberghe, Knack

45 min.
14+

Organisatie: Kunstencentrum Vooruit
Evenement Categorie: