Laden Evenementen

Speellijst

Maandag 1 november 2021
Dinsdag 2 november 2021
20u00
Prijs: € 20 / € 18 (red) / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

ARNE SIERENS & Co

Mouchette, de remake

 

mouchette, arne sierens

 

Mouchette en Arsène wankelen door de wereld.

Zij moet als meiske van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden van haar zieke moeder bestieren. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen.

Wanneer het komt tot een ontmoeting, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Argeloos blijft hij vertellen over zijn beslommeringen.Arsène komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt spaans kleed.

Geen onschuldig stuk maar eentje dat wel altijd enorme bijval heeft gekend bij pers, publiek en vooral ook jongeren.Mouchette veroverde in 1990 binnen- en buitenlandse podia en zette Sierens als auteur op de kaart. De tekst werd in 1990 bekroond met de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs en de SABAM-prijs. In 1991 werd Sierens 3de laureaat van de Europese Toneelschrijfprijs: “De opeenvolging van momentopnamen, deze mengeling van gevoelens en gevoeligheden, verleent aan het stuk een zeldzame directheid en kernachtigheid”.

Sinds die ‘oerversie’ van ‘Mouchette’ heeft Sierens zich drie decennia verder een weg gebaand van auteur, over regisseur, tot volbloed theatermaker. Sierens grijpt een scharniermoment in zijn artistieke loopbaan aan om ‘zijn’ Mouchette opnieuw voor het voetlicht te brengen. Precies 30 jaar later beleeft ‘Mouchette’ haar 2de première, met een volledige ‘remake’ met verregaande ingrepen naar inhoud en naar vorm.

Sierens werkt hiervoor samen met zijn gelieve actrice Anemone Valcke (Colette) en Wouter Bruneel (Arsène) maar voegt hier live muziek aan toe met flamencogitarist Myrddin De Cauter en avant-garde gitarist Jean-Yves Evrard.

Mouchette wordt gebracht In een nieuw decor van setdesigner Guido Vrolix.

Tekst : Arne Sierens
Met : Anemone Valcke, Wouter Bruneel, Myrddin De Cauter, Jean-Yves Evrard
Muziek : Myrddin De Cauter en Jean-Yves Evrard
Decor : Guido Vrolix
Regie : Arne Sierens
Productie : Arne Sierens ism Per Podium

 

 

 

 

Organisatie: Arne Sierens & Co vzw
Foto credit: kvdv.be
Evenement Categorie: