Laden Evenementen

Speellijst

donderdag 23 mei

20u
Prijs: € 17 / € 14 (red)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Old Salt

Album Release Commons

Old Salt is een internationale groep met Gentse thuisbasis. Deze Americana band rond de Amerikaanse banjospeler Dan Wall stelt zijn nieuwe plaat ‘Commons’ voor.

Old Salt haalt zijn invloeden uit de straten van New Orleans, de Appalachia Mountains, de folk revival in het noordoosten van de VS en vermengt deze met de vele klanken en tradities uit het oude Europa. In mei 2019 presenteert de band ‘Commons’, de  opvolger voor ‘Up River Overseas’, hun eerste album. Deze keer werkten ze nauw samen met producer Leander Meuris (Young Partners in Art) in GAM Studio (Waimes), het album werd gemixt in Nashville USA door Sean Sullivan (The Devil Makes Three, Del McCoury Band, …) Uit de songs spreekt een grote maatschappelijke betrokkenheid en de sterke wil om te verbinden over imaginaire en reële grenzen heen. Met frisse, verrassende arrangementen én respect voor traditie bewijst Old Salt alvast dat het kan.

Old Salt is een internationale Americana band met Gentse thuisbasis. De bandleden uit de VS, België, Zweden, Frankrijk en Schotland, hebben van bij het begin de stijl en sound beïnvloed, ieder vanuit zijn of haar muzikale achtergrond. Sinds 2015 legde de groep een opvallend parcours af met concerten in België op onder meer Dranouter Festival en de Stadsschouwburg Brugge, in Zweden op het Urkult Festival en in de VS in het Guthrie Center, Great Barrington MA. Old Salt werd de winnaar van de “European World of Bluegrass” award 2017. In 2018 maakte de groep zijn debuut in Engeland, Oostenrijk, Duitsland en Noord-Ierland.

Dan Wall (USA): Lead zang - Banjo - Viool - Mondharmonica
Lotte Remmen (België): Viool - Zang
Lara Rosseel (België): Contrabas - Zang
Johannes Wannyn (België): Gitaar - Zang
Anton Teljebäck (Zweden): Five-string Altviool
Toby Kuhn (Frankrijk): Cello
Dave Barfoot (Schotland):  Bodhran and Percussie
Organisatie:
Evenement Categorie: