Laden Evenementen

Speellijst

dinsdag 21 & woensdag 22 mei

20u
Prijs: € 6
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Celestial Mekaniks

Orakel

In dit toneelstuk vertrekken we vanuit de ervaringen van de acteurs zelf op een welbekende plaats: het administratief centrum. De bureaucratie is een labyrint dat niemand begrijpt. Maar de ambtenaar aan het loket wijst de weg… Een woord, een vraag of een formulier geeft aanleiding tot een ontroerend of hilarisch verhaal uit het leven van mensen, wezens van vlees en bloed van overal en alle tijden. Een terugkeer naar de roots is essentieel om de huidige werkelijkheid te kunnen vatten.
‘Orakel’ is het tweede hartverwarmende theaterproject van vzw Celestial Mekaniks, met een originele regie van Sophie Cocheteux-Depraeter. Vijftien migranten die onze taal leren, brengen volksverhalen, mythen en legendes uit Azië, Europa, Afrika en Amerika in het Nederlands. Een team van professionele kunstenaars begeleidde hen negen maanden lang. Speciaal voor het stuk werd een tekst geschreven en muziek gecomponeerd. Een ontwerpster van de Vlaamse Opera creëerde de kostuums.

Deelnemers:
Abdelfattah Oidi (Marokko), Anastasia Galvita (Rusland), Angelina Balkaen (Oekraine), Benedicto González Arévalo (Chili), Gladys Ongeri (Kenya), Harold Daniels (Ghana), Hermine Araqelyan (Armenië), Jeverton Ledo (Brazilië), John Lester Aguila (Filipijnen), Joy Llano (Filipijnen), Nadya Kamil (Marokko), Omar Al-Falahi (Irak), Owen McEldowney (Ierland), Sinan Azzouz (Syrië), Qianjing Cui (China).

Artistiek team:
Regie: Sophie Cocheteux-Depraeter
Dramaturgie: Barbara Van Praet
Muziek en geluid: Jean-Pierre Bouchard-Rees en Robert Leiner
Kostuums: Naiara Beistegui Idigoras
Licht: Alexander Coppenolle en Anthony Vermeulen
Coaching dans: Davy Desloovere en Dieter Vandeputte
Fotografie: Gaël Maleux

In coproductie met:
Bij ‘De Vieze Gasten en CVO GENT

Met de steun van:
Stad Gent en Stad Waregem (Internationale Samenwerking)

Sponsors:
Minardschouwburg, Gent
Gaël Maleux Photography
Coppenolle drukkerij & print
ACP Productions
Organisatie: Vzw Celestial Mekaniks
Evenement Categorie: