Laden Evenementen

Speellijst

vr 21.04
za 22.04
zo 23.04

steeds om 20u
Prijs: 17 euro (red. 14 euro)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

International Opera Academy & Apotheosis

ORPHEUS

Het liefdesverhaal tussen Orpheus en Eurydice uit de “Metamorfosen” van Ovidius was compositiemateriaal voor Monteverdi, Rossi, Gluck, Offenbach en anderen.

Georg Philipp Telemanns “Orpheus” vertelt op originele en soms grappige wijze over de twee gescheiden werelden van de jaloerse, op Orpheus verliefde koningin Orasia enerzijds en de in de onderwereld dominerende Pluto anderzijds.

Benieuwd wie in dit spannend conflict vol intriges en plotwendingen de bovenhand haalt? We verraden alvast dat Orasia’s plan om Orpheus voor zich te winnen door Eurydice te vermoorden uitdraait op een mislukking : Orpheus wijst haar avances af en wanneer ze ook hem doodt, verenigt ze voor eeuwig de geliefden in een rijk waar zij geen macht meer heeft.

Moet ze zichzelf nu van het leven beroven om in de onderwereld opnieuw naar de liefde van Orpheus te dingen…?

In Telemanns vertelling staat een driehoeksverhouding centraal, waarin de koningin en weduwe Orasia de motor van de dramatische handeling wordt.

Deze gebalde, dynamische en spitsvondige lezing van de Orpheus mythe wordt voor het eerst gepresenteerd aan een Belgisch publiek : de partituur van het werk werd pas in 1978 herontdekt; nu 250 jaar na Telemanns dood wordt het werk nieuw leven ingeblazen.

Guy Joosten, artistiek directeur van de IOA, regisseert, Roel van Berckelaer tekent voor de vormgeving, en aan het hoofd van het Apotheosis ensemble staat de door de Belgische muziekpers uitgeroepen Musicus van het Jaar 2014: Korneel Bernolet.

Met de jonge zangers van de INTERNATIONAL OPERA ACADEMY (IOA), een voortgezette opleiding (postgraduaat) voor operazangers en pianisten, die na hun studies aan de conservatoria worden klaargestoomd voor een internationale carrière.

Muzikale leiding - Korneel Bernolet
Regie - Guy Joosten
Decors, kostuums en belichting - Roel Van Berckelaer
Orkest - Apotheosis
Organisatie: International Opera Academy & Apotheosis
Evenement Categorie: