Laden Evenementen

Speellijst

di 14 t/m za 18.11
om 20u00
Prijs: € 24/ € 20 / € 14
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Tg STAN

Poquelin II

Veertien jaar na de eerste is er opnieuw een versie van Poquelin waarin enkele stukken van Molière door elkaar husselen. 

PoquelinII_ thumbJean-Baptiste Poquelin is de echte naam van Molière. Het is één van de beroemdste theaterauteurs ooit. Tartuffe, De Vrek, De Ingebeelde Zieke, Don Juan … om er maar een paar te noemen, want de lijst van Molières stukken is eindeloos. Deze 17de-eeuwse toneelschrijver is nog steeds geliefd, zowel bij professionele theatermakers als bij amateurgezelschappen.

Tg STAN waagde zich in 2003 aan een eerste versie van Poquelin, waarin ze enkele van zijn stukken op een ingenieuze manier door elkaar husselden met een cast van jonge acteurs als Tine Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Natali Broods en de volledige tg STAN. Een hilarische belevenis. Ze speelden het stuk – met zeer veel succes – ook in het Frans.

Nu maken ze een tweede Poquelin met alweer een topcast: Kuno Bakker (Dood Paard), Els Dottermans (NTGent), Willy Thomas (Arsenaal), Stijn Van Opstal (Olympique Dramatique), Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen (alle drie tg STAN) . Het wordt een aanstekelijke mix van Molières stukken, met zeker op het programma: Le Bourgeois Gentilhomme en L’Avare. Een feest!

Organisatie: NTGent
Evenement Categorie: