Laden Evenementen

Speellijst

zo 19.11 om 20u00
Prijs: 35 euro VVK
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Wim Mertens

Wim Mertens Solo

Componist, musicoloog, muzikant en zanger Wim Mertens is de afgelopen decennia tot een internationaal begrip uitgegroeid. Hij wist concertzalen te vullen in Europa, Noord- en Centraal-Amerika, Japan, Thailand en Rusland en heeft in zijn rijke carrière al meer dan 65 albums uitgebracht.

Mertens’ naam doet bij iedereen ongetwijfeld een belletje rinkelen. Zijn muziek wordt door de film-, theater-, dans-, reclame-, televisie- en radiowereld gretig opgepikt en veroverde op die manier de harten van een breed publiek. Denk maar aan ‘Struggle for pleasure’, ‘Often a bird’, ‘Iris’, en ‘Close cover’.

Ter gelegenheid van de release van ‘Cran aux Oeufs’ geeft Wim Mertens een reeks concerten in verschillende bezettingen, waarmee hij als duo, trio, ensemble of solo verschillende delen van zijn laatste werk zal opvoeren. ‘Cran aux Oeufs’ – bestaande uit ‘Charaktersketch’, ‘What are we, locks, to do?’ en ‘Dust of Truths’ – is een muzikaal-fictionele triptiek waarin de connecties tussen lied, poëzie en werkelijkheid afgetast worden.

Mertens neemt ons als het ware mee op reis doorheen de tijd. Het hedendaagse Brussel, het oude Rome en het oude Griekenland: ze zijn allemaal aanwezig op ‘Cran aux Oeufs’.

 

Organisatie: Democrazy
Evenement Categorie: