Laden Evenementen

Speellijst

Zondag 21 t/m vrijdag 26 juli
elke dag om 11u00.
Prijs: € 17 / € 12 (red) /€ 3,40 (Uit-pas)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Koen Crucke, Luk De Bruyker & Ann De Prest

REVUE

Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat de vernieuwde Minardschouwburg zijn deuren opende. Auteur Luk De Bruyker neemt dit feit als dramaturgisch uitgangspunt. Hij laat het standbeeld van Romain ‘levend’ worden en het is Romain zelf die op scene het ‘revuetheejoater’ belicht.

Romain is de ideale ervaringsdeskundige. Hij maakte zowel de grote bloei als het verval mee en hield er zelfs een echtscheiding aan over. Hij scheidde immers van de gevierde revue artieste Mary Brouillard op het moment dat hij besliste om te stoppen met schijven van revues.
We maken kennis met auteurs als Pol Speeckoart, Henri Van Daele, Paul Berkenman, Roger Piers, Eddy Daese… en markante figuren als Gustje De Puydt, Mary Brouillard, Lène Maréchal, Yvonne Delcour, Theo Daese, Gust Lajoie…

De liederenschat overspant meer dan 100 jaar en zowel vergeten als gekende revueliedjes worden met elkaar afgewisseld. We starten met een medley van Franse Chansons…en ontdekken de vele Franse deuntjes die een Gentse tekst kregen. Om het geheel eigentijds te laten klinken werd aan Dirk Peeters gevraagd om nieuwe arrangementen te schrijven.

Koen Crucke en de jonge sopraan Ann De Prest zullen de liedjes vertolken en vaak een eigenzinnige interpretatie brengen. Luk De Bruyker, die andermaal in de rol van Romain kruipt, vertelt, geeft kritische commentaar en zingt Romains liederen. Het orkest bestaat uit Dirk Peeters (arrangementen/directie/piano), Rein De Vos (akkordeon/bandoneon) en Eric Rits (percussie).

Organisatie:
Evenement Categorie: