Laden Evenementen

Speellijst

za 14.01 om 20u00
zo 15.01 om 15u00
Prijs: 18 euro
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Vernieuwd Gents Volkstoneel

Schoon ogen

Bertrand Bertels, BB voor vrienden en bewonderaars, staat bekend als een gefortuneerd ondernemer.

BB is niet meer piep, maar hij vindt van zichzelf dat hij nog steeds open van geest is, jong van hart en gul in woord en daad. Kortom, een knaap die zijn eigen biografie verdient.

Om die te schrijven en om hem te helpen bij het inventariseren van zijn rijke loopbaan heeft hij een ietwat exotische jongedame in dienst genomen.

Tegelijkertijd heeft hij een aannemer in huis gehaald die zijn nieuwe loft moet aanpassen aan de noden van deze tijd. Misschien is dat ineens wat te veel  hooi op de vork, wat te veel volk op één plaats ook.
Een stellingenoorlog lijkt opeens onafwendbaar.

Voor ‘Schoon ogen’ doet het Vernieuwd Gents Volkstoneel andermaal beroep op Jo Van Damme die met zijn gevatte dialogen en verrassende plots het genre van het volkstheater nieuw leven inblaast.

Bob De Moor, drijvende kracht achter het Vernieuwd Gents Volkstoneel, deelt in deze nieuwe productie de scène met Bert Verbeke en Heidi De Grauwe.

Bert Verbeke is uiteraard bekend van zijn rol als Bram Schepers in ‘Thuis’. Hij acteerde reeds bij het Vernieuwd Gents Volkstoneel in ‘De Vis’, speelde twee seizoenen geleden met Clara Cleymans de voorstelling ‘Costa Blanca’ (Twijfel vzw) en was te zien in de musicals ‘Fiddler on the Roof’, ‘Ben X’,  ’14-18’ en ‘Muerto’. In ‘Lee & Cindy C.’, de langspeelfilm van Stany Crets, vertolkt hij de hoofdrol.

Heidi De Grauwe haalde haar diploma Meester in de Dramatische Kunst, optie Toneel aan het Conservatorium in Gent. Heidi was jarenlang te zien in ‘Familie’ en daarnaast speelde ze mee in tal van andere televisieseries waaronder ‘Flikken’ en ‘Witse’. In 2010 en 2012 vervoegde ze het Vernieuwd Gents Volkstoneel voor de producties ‘De Vis’ en ‘Stemmen’.

Tekst: Jo Van Damme
Regie: Bob De Moor
Spel: Bert Verbeke, Heidi De Grauwe, Bob De Moor en een muzikant
Productie: Twijfel vzw voor Vernieuwd Gents Volkstoneel
Organisatie: vzw Twijfel
Evenement Categorie: