Laden Evenementen

Speellijst

wo 11.01
do 12.01
vr 13.01

steeds om 20u00
Prijs: 18 euro (red. 15 euro)
Duur: 80 minuten (zonder pauze)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Daan Hugaert

Spaans Krijt 2.0

“Op sommige momenten kan ik het nieuws niet meer zien. Het oorlog voeren, het vluchten, dat blijft maar doorgaan. Alsof al ons verdriet en dat van zoveel lotgenoten voor niets is geweest.” – Spaans Krijt

Angel is nog een kind als zijn moeder in 1937 beslist hem naar een ander land te sturen, ver weg van de Spaanse Burgeroorlog. Een hartverscheurende keuze. De jongen komt in België terecht en groeit op in een warm en gastvrij pleeggezin. Hij zal nooit meer naar Spanje terugkeren.
In de herfst van het leven kijkt Angel terug op een gelukkig verleden. Zonder spijt of wroeging, dankbaar voor hoe het is gegaan. Maar dat het de oorlog was die hem uit Spanje wegjoeg, zal hij nooit aanvaarden. Telkens wanneer ergens het moordende geweld raast, telkens wanneer mensen massaal op de vlucht slaan, doet Angel datgene waartoe zijn geschiedenis hem dwingt: vertellen, vertellen…vertellen.

Daan Hugaert en Dirk Tuypens waren jarenlang samen te zien in de succesvolle tv-reeks Witse. Met Spaans Krijt 2.0 schreven ze samen een tekst over de oorlog, vluchteling zijn, over solidariteit en menselijke warmte. Daan Hugaert speelt Angel, Dirk Tuypens regisseert. Sakuran alias Frederik Vandemoortel en Scherper zorgen resp. voor een indringende soundscape en een boeiend decor.

 

PRODUCTIE: De Grote Foulée vzw
Auteurs: Daan Hugaert en Dirk Tuypens
Acteur: Daan Hugaert
Soundscape: Sakuran/Frederik Vandemoortel
Vormgeving: Scherper
Patrick & Wolf & Engel Doyen
Techniek: Thomas David
Toneelmeester: Mia Pauwels
Organisatie: Daan Hugaert
Evenement Categorie: