Laden Evenementen

Speellijst

Woensdag 16 maart 2022
20u00
Prijs: € 17 vvk / € 20 add
Tickets
  • Dit event is voorbij.

TSAR B

 

 

Hoewel Tsar B vooral bekend staat om haar futuristische, donkere R&B is ze sinds kinds af verknocht aan haar viool. Waar dit instrument veelvuldig (al dan niet vervormd) doorsijpelt in haar producties, neemt het in deze nieuwe show volledig de overhand.

Zij aan zij met muzikant Trui Amerlinck (Rosa Butsi, Ivy Falls, Another String Quartet) op cello brengen ze een aantal nummers uit het Tsar B repertoire live in een andere jasje. Ballads als ‘Unpaintable’ maar even goed uitgeklede versies van ‘Escalate’ en ‘Flesh & Bones’ passeren de revue maar verwacht u ook aan herwerkingen van David Lang, Arvo Pärt en andere verrassingen. Garantie dat deze avond ook úw gevoelige snaar zal raken.

Justine Bourgeus begon als violiste en toetseniste bij School Is Cool en is de vrouwelijke stem op de Oscar and the Wolf’s cover van ‘Back to Black’. Solo als Tsar B maakt ze ‘dark blue oriental R&B’, die internationaal aanslaat. Het begon in 2016 met de singles ‘Escalate’ en ‘Myth’. Knack Focus kroonde haar tot indiequeen van 2016, Pigeons & Planes concludeerde dat ze op de rand van een doorbraak stond, The Fader en Noisey zijn fan, en haar tweede single kreeg zijn debuut op BBC Radio 1. In augustus 2016 kwam haar eerste EP uitwaarop zowat al haar hitsingles verzameld staan. In 2017 verscheen single ‘Golddigger’, waarop ze dat elektronisch experiment verder doortrekt.

Met debuutalbum‘The Games I Played’  dat in oktober uitkwam, bouwt ze verder op haar voorliefde voor vioolpartijen, Oriëntaalse invloeden en 90’s urbanpop erbij (denk aan Destiny’s Child, Britney Spears en Beyoncé). Met de track ‘Brazil’  verkent Tsar B ongekend terrein door te mixen met baile funk, zonder haar Oosterse sound te verloochenen. Op de plaat geeft Justine nog ruimte vrij voor een gastbijdrage van Belpopprinses Sylvie Kreush (Soldier’s HeartWarhaus). Meteen na de release kreeg Tsar B een volle lading sterren van zowel De Morgen, De Standaars en Knack Focus.

NME noemde Tsar B’s debuut bewitching, en spreekt vol bewondering over haar whomping electronic beats and entrancing vocals. Ook ‘Golddigger’ viel duidelijk in de smaak bij het Britse magazine: “she’s struck gold this time – and we can see it happening over and over again.”

Organisatie: Democrazy
Evenement Categorie: