Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 17 maart 2022
Vrijdag 18 maart 2022
Zaterdag 19 maart 2022
20u00
Zondag 20 maart 2022
15u00
Prijs: € 15 / € 18
Tickets

Dalila Hermans / Het Paleis / NTGent

US, (K)NOW

2020 was het jaar van Covid. Maar ook van de Black Lives Matter beweging. Gebeurtenissen met een grote impact op jongeren. Hoe voelt het om op te groeien in deze vreemde mix van sociale onrust en beklemming? In
Us, (k)now geven acht zwarte tienermeisjes hun blik op de toekomst.

Dalilla Hermans is schrijfster en vaste columniste bij De Standaard. In februari 2020 maakte ze met Her(e)  haar debuut als theatermaker bij NTGent. Voor die voorstelling ging ze met een dertigtal zwarte vrouwen een weekend in afzondering. Op basis van de gesprekken schreef ze een tekst over hun leven in België. Over uitdagingen en hoop, werk en theater, familie en ‘sisterhood’.

Her(e)  inspireerde Hermans om een stap verder te gaan. Tijdens de benauwende ‘paaspauze’ van 2021 trok ze zich met een groep zwarte meisjes terug voor een meerdaagse werksessie. Opnieuw was de ervaring van deze gesprekken magisch. De meisjes leerden niet alleen elkaar, maar ook zichzelf beter kennen. Het begeleidende team ontdekte hoezeer deze generatie van zwarte jongeren zichzelf gidst in een nieuwe bewustwording.

 

Us, (k)now  wordt een krachtige, hoopvolle voorstelling over zwart bewustzijn en de empowerment van de huidige generatie tieners. Een generatie die zoveel te vertellen heeft. Een generatie die zich nog belemmerd voelt door de ketens uit het verleden maar ook de moed en aanmoediging hebben om alles los te knippen. Een generatie die elkaar sterker maakt.

Organisatie: NTGent
Foto credit: Aparecida Vi Baijot
Evenement Categorie: