Laden Evenementen

Speellijst

za 04.02 om 18u00
Prijs: vanaf 16 euro
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Ontroerend Goed

Wijven

Wij zijn ’t zwakke geslacht, maar we zijn met meer en we leven langer.

Ons gevoelens hebben we nie in de hand. Een keer per maand bloeden we, omdat we ’t verdienen. We zijn godinnen, muzes, amazones, vechtersbazinnen. We kennen ons eigen mysteries nie. We schreien, roepen en tieren, zwijgen als ’t nie nodig is. Ons goestingskes veranderen gelijk niets. We zijn prinseskes die kicken op een hoepelrok.  We hebben ne vent nodig die het voor ons regelt. We hebben van die lange voelsprieten en da doet zeer. Als we lief zijn voor elkaar, dan verwachten we ne klauw. We zijn hoeren, brave meiskes, mama’tjes. We zien overal tekens. We dagen uit maar als ’t mis loopt snappen we ’t nie. We kunnen goe liegen, gebruiken ons lijf om ergens te geraken, en ge kunt ons nie begrijpen als ge zelf geen vrouw zijt. We zijn wijven. en het podium is van ons.

 

“…een enorm levendig werk over jonge westerse vrouwen aan het begin van de 21ste eeuw, die zich vergewissen van hun privileges, de nog niet gewonnen veldslagen benoemen, het recht opeisen om hun eigen, flamboyante seksualiteit tot uitdrukking te brengen; en die, door hun stemmen op een theatraal grensverleggende manier te gebruiken, deze voorstelling doen uitblinken als een fantastisch theatraal experiment…”

The Scotsman – Joyce McMillan ****

 

(WIJVEN vangt aan om 20u, Om 18u speelt de voorstelling DE AUDITIE van Verona Verbakel.  U kan beide voorstellingen zien met uw ticket.)

Regie:
Alexander Devriendt
Met:
Charlotte De Bruyne
Aurélie Lannoy
Anemone Valcke
Marjan Deschutter
Karolien De Bleser
Verona Verbakel
Organisatie: Ontroerend Goed
Foto credit: Ronny Wertelaers
Evenement Categorie: