Laden Evenementen

Speellijst

Zondag 25 oktober 2020
20u00
Prijs: € 16
Tickets
  • Dit event is voorbij.

De muzikale vrienden van Wim De Wulf

Wulfmann

WULFMANN gaat door zoals gepland. Het aantal bezoekers is lager dan 200, we kunnen dus iedereens veiligheid blijven garanderen na de verstrenging van de coronamaatregelen.

 

Het succesvolle repertoire van singer songwriter Wim De Wulf zal door een groep van professionele muzikanten in 2020-2021 voor het brede publiek opnieuw gebracht worden.
Wim De Wulf was in zijn gevulde loopbaan acteur, schrijver, regisseur en muzikant. Hij speelde in tientallen Vlaamse theatergezelschappen en was tevens bekend als artistiek leider van figurentheater Ultima Thule. Onder zijn grootste successen horen ondermeer de Gomaar-trilogie, door de bomen het bos en Loop. Als regisseur van Kommil Foo zorgde hij mee voor de doorbraak van dit cabaretduo in de voorbije jaren. Naast zijn theateractiviteiten bouwde Wim zelf ook aan een muzikaal oeuvre, dat resulteerde in niet minder dan vier albums : Maten en gewichten, Of niet alleen, Grensgeval/ Cas limite en Wulfmann.

Wulfmann werd zijn laatste creatie. Door ziekte overleed hij op 29 juli 2016. Hij was net 60 geworden.

Het repertoire van Wim De Wulf is muzikaal zo gevarieerd en tekstueel zo diepgaand, dat het verdient opnieuw voor het brede publiek opgevoerd te worden.

Een groep van diverse muzikanten en zangers maakte een selectie van zijn meest succesvolle nummers. Dit resulteerde in een volwaardig programma van twee maal 45 minuten, onder de titel “Wulfmann”.

Bruno Deneckere: zang en gitaar
Wigbert (O.V.): zang en gitaar
Joeri Cnaepelinckx: zang
Niels Verheest: piano en hammond
Pato Van Hecke: zang
Geert Waegeman: viool, mandoline en lapsteel
Jean Van Lint: bas en zang
John Snauwaert: saxofoon
Jan D’Haene: trompet
Tom De Wulf: drums
Jonas De Wulf: geluid

De pers over Wim De Wulf : ” Wim De Wulf is niet alleen een gereputeerd theatermaker (Kommil Foo, Ultima Thule …), hij is ook een begenadigd songwriter, ijzersterke teksten, muzikaal uiterst gevarieerd.

Met een band rond zich om u tegen te zeggen ” (Stage ****)

“Een Vlaamse regisseur, acteur, componist en songschrijver die in Wallonië woont ? Daar moest een theaterprogramma annex plaat van komen. Aarzel niet om u dit swingende, zowel in het Frans als in het Nederlands gezongen album te laten welgevallen.” ( De Morgen )

Organisatie: Ultima Thule
Evenement Categorie: