Beste Minard-minnaar,

 

Maart doet van lente dromen maar in realiteit is koning Winter nog even aan zet. Gelukkig zit de maand propvol geweldige en opnieuw heel diverse voorstellingen. Kom schuilen en genieten in onze gezellige Minard!

Wij hebben voor u alweer een brok literatuur want zo is er in het begin van de maand nóg een Dit is Europa van Hendrik Vos en Frans Grapperhaus dat zowel beeldend als grappig, ontroerend als hoopvol is. Op het einde van de maand komt Bart van Loo met zijn spannende oerverhaal over de Bourgondiërs.

Muziek en theater is er met Impro Amai die maar liefst 10 jaar Amai viert. Deel 1 is een knallende improshow met spelers onder begeleiding van drum en piano. Deel 2 belooft een amai-awardshow te worden in ware Oscarstijl…!

Het Women and Children First festival van VIERNULVIER landt in Minard met twee voorstellingen: Anahit van Italiaans-Armeense kunstenaar GIORGIA OHANESIAN NARDIN en de Congolese danser-choreograaf JOLIE NGEMI met Nkisi.

Maar er is ook muziek. De oer-Gentse pop-rockband Biezebaaze bestaat 20 jaar en dat vieren ze bij ons met een knallend pop/rock concert, in het Gents vaneigenst. Loetse!

Voor de Jazzliefhebbers is er Soiree Negociee #3. Voor deze derde editie gaan ze in zee met Zephyrus, een stevig Gents collectief dat instaat voor aanstormend talent en gevestigde waarden in GLOBAL SOUNDS.

Voor zanger-pianist en cabaretier Frank Boddin is het zijn eerste keer in Minard. In Zeg me bezingt hij melodieus de gefragmenteerde mens op zoek naar verbinding. Zijn ritmes zijn pakkend en de teksten scherp.

Pouya Deboer, Erhan & Herman en Jasper Posson komen ons verblijden met comedy.
Pouya Deboer brengt Kjen Descheemaecker, Charles Le Riche en MC Kevin Van den Eynde mee voor vierdubbel lachplezier. Erhan Demirci & Bart Herman zijn goede vrienden en aan de hand van muziek doen ze het verhaal over hun gelijkenissen en verschillen. Teksten van Bart, aangevuld met enkele Vlaamse klassiekers en Turkse pareltjes, worden door beide heren geanalyseerd. Volg je dromen is het motto van Jasper Posson. Zijn droom om stand-up comedian te worden maakt hij alvast stilaan waar.

Maar ook het Made in China Festival is naar jaarlijkse traditie te gast in Minard. Met prachtige kortfilms, de documentaire Through the Window, de voorstelling van Chinese boeken, Chinese poëzie en ook lekkere noedels en dumpling’s.

Het Brussels Volksjoêter doet Minard weer aan, met de voorstelling Poepa. Een verrassend stuk, vreemd, komisch ook, maar genadeloos: een oude man op zoek naar zichzelf in een wereld die langzaam aan het uitdoven is.

Voor de allerkleinsten is er Kom wel van 4Hoog over verjaardagen en wachten.

Ge ziet:

tes were van alles iet!

 

Tot gauw, in Minard!

Nathalie en de Minard equipe: Pilar, stagiaire Maaike, Katrien, Jan, Lennert, Michael en Griselda.

© 2021 Minardschouwburg