Minard zit in een nieuw kleedje. En de vorm is één ding, maar waar staat het voor? 

De M van Minard. 

Maar van zoveel Meer. 

Achter de letter schuilt de betekenis. En wie Minard kent, herkent de twee zalen. 

Links de oude, ronde zaal die in 1847 werd opgetrokken in Italiaanse Renaissance-stijl. Rechts de nieuwe, rechthoekige zaal die tijdens de verbouwing van 1994 in de achterbouw werd geïntegreerd. Beide ‘zalen’ delen dezelfde scène maar zorgen voor een totaal andere beleving – zowel voor artiest als publiek! 

Oud en nieuw gaan hand in hand in Minard. De rijke traditie van Romain Deconincks volkstheater wordt volop omarmd, maar tegelijk bieden we kansen aan jong en enthousiast geweld, dat daarmee het monument naar hier en nu brengt. 

Valt u ook het punt op rechtsboven? 

Het is het ‘puntje op de i’, dat spreekwoordelijk verwijst naar de hoge kwaliteit van de dienstverlening waar Minard garant voor staat. 

Maar ook hier is er Meer. 

Het is ook de volgspot op onze vele gasten, op de scène. Minard programmeert immers niet zelf, maar faciliteert culturele organisatoren van het meest diverse pluimage. Ruim 250 activiteiten vinden hier jaarlijks plaats, bijgewoond door nagenoeg 50.000 toeschouwers. 

Een lappendeken aan voorstellingen voor een bonte mix van publiek. 

En tenslotte: keer de letter M om. Aanschouw de W. 

Want iedereen is welkom in Minard. 

Meer dan. 

 

Dat Minard in een nieuw kleedje zit, dat is nu ook duidelijk zichtbaar. Dank aan ontwerper Tim Schacht en aan het cultuurminnende Replica voor de realisatie!

 

© 2021 Minardschouwburg