PODIUM

BOB DE MOOR

‘Picasso’

do 05.11 – 20:00 Minard
€18

In zijn stuk Picasso vertelt Filip Vanluchene het verhaal van een groep kunstliefhebbers uit Kuurne die de grote overzichtstentoonstelling van Picasso in het Grand Palais in Parijs bezoeken.

In zijn heel eigen, kubistische vertelstijl laat hij ons tussendoor en ‘en passant’ kennis maken met de meester zelf. Met zijn genialiteit zowel als met zijn perversiteit.

Een reis door de geschiedenis van het Europa van na de oorlog. Grappig, ontroerend en verbijsterend…

Bob De Moor is daarbij de geschikte en ervaren gids.

Vertrouw hem maar blindelings en geniet!

 

DIMITRI LEUE & ANTOON OFFECIERS

‘MAURA of de zeven magen der eenzaamheid’

di 10.11 – 20:00 Minard
€20

Een man zit gevangen in eenzaamheid na een verloren liefde, dat terwijl de dood net alleen maar door liefde kan overwonnen worden…

“Vooral de schoonheid van de taal maakt indruk. Zo bol van Grote Emotie nadert ze soms het randje van te veel, maar tuimelt er net niet over. Zo weelderig en vol van goesting om toch maar accuraat te verwoorden wat je nauwelijks verwoorden kan: smullen blijft het.” De Standaard over ‘MAURA of de zeven magen der eenzaamheid’.

 

KATELIJNE VERBEKE & WARRE BORGMANS

‘K.A.L.M.’

zo 22.11 – 15:00 Minard
€20

Warre Borgmans en Katelijne Verbeke kruipen in de huid van het psychologen-duo Sonja Verhaeren en Rik Willems. Het duo is de bezieler van de K.A.L.M.-methode. Deze methode leert ons hoe kalmte uw superkracht kan worden. De tiende stap is uw rustige stap naar buiten, wanneer u de zaal verlaat.

 

COMEDY

wo 11 & do 12.11 – Minard: 2 shows per dag: 20:00 & 22:15
€25

XANDER DE RYCKE

‘Uitgerust & Immuun’ (16+)

Vier maanden, enkele coronakilo’s en een gigantisch aandachtstekort later is Xander De Rycke weer klaar om zijn gedachten met jullie te delen.

In deze tijdelijke comedyshow deelt hij zijn ervaringen over de COVID-19 pandemie en de lockdown in ons land. Te weinig over media om het een conference te noemen, te gedateerd om er lang mee te spelen. Een coronaspecial door Xander De Rycke dus.

Wees gewaarschuwd: er is kans dat je gewoon een uurtje door Xander geknuffeld wordt.

 

MUZIEK

di 01.12 – 20:00 Minard
€25

JAN DELVAUX & DJ BOBBY EWING

‘BELPOP BONANZA TURA SPECIAL – Een theater special over ‘all things Tura’

Will Tura wordt 80. De heren van Belpop Bonanza eren de keizer van het lichte lied met een special. Met daarin: heel veel muziek, geweldige verhalen en facetten van de Vlaamse grootmeester die onderbelicht zijn gebleven. Met de goedkeurende stempel van… Will Tura.

“Belpop Bonanza is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin.” – Het Nieuwsblad ★★★★

 

POËZIE

wo 18 (UITVERKOCHT) & do 19.11 (EXTRA SHOW) – 20:00 Minard
€18 / 16

De Desperado’s van de poëzie met Delphine Lecompte, Jan Decleir, Gerda Dendooven & Roland

Niemand minder dan de robuuste monumentale fenomenale acteur Jan Decleir, de authentieke onbevreesde legendarische blueszanger Roland, de weerbarstige sluwe onovertroffen illustratrice Gerda Dendooven, en de baldadige tomeloze hondsbrutale dichteres Delphine Lecompte boksen een poëzieprogramma in elkaar dat meer doet denken aan punk en Johnny The Selfkicker, dan aan preutsheid en Christine D’haen. Gelukkig maar!

 

 

Jouw veilig bezoek aan MINARD

De coronacijfers stijgen en de coronamaatregelen werden aangescherpt. Wat betekent dit voor jouw bezoek aan Minard? Eerst en vooral: hier in Minard volgen we alle nodige afspraken en maatregelen zeer nauwgezet op. De veiligheid van publiek, artiesten en crew primeert altijd. We brengen je via een premailing, daags voor de voorstelling waarvoor je tickets kocht, graag persoonlijk op de hoogte van de genomen maatregelen tijdens het evenement.

We garanderen je dus een veilige, maar uiterst interessante en goedgemutste herfst in Minard!

 

Nieuwe directeur MINARD

Tot slot verwelkomen we Nathalie De Neve als nieuwe directeur van Minard, zij zal Rik Vandecaveye opvolgen die in het voorjaar met pensioen gaat. Ze is de eerste vrouw aan het roer van Minard en maakt de overstap van De Krook.

Check hier de AVS-reportage over onze nieuwe directeur.

 

© 2021 Minardschouwburg