Dag Minard-minnaar,

Hij is weer voorbij die mooie zomer…!

De eerste schooldag is ook voor Minard hét startsein om een geweldig mooi en goed gevuld seizoen op gang te trekken.

September betekent in Minard een zachte start met enkele pareltjes van overwegend Gentse producties.

Zo hernemen we de twee succesvolle en uitverkochte Gentse Feesten producties ‘KOENfeeranse’ én ‘Tabasco’ die je misschien had gemist. Grijp jouw kans en vertel het ook zeker verder! Want we verwelkomen deze maand dus opnieuw Bob De Moor, Heidi De Grauwe en Dirk Buyse, Miriam Van Hee en ook Koen Crucke en Luk De Bruyker. Met open armen en een warm hart.

Maar ook volgende artiesten sluiten we met vreugde in de armen: Robrecht Vanden Thoren, Arne Sierens, Tania Van der Sanden, Lien Thys, Pascale Platel en Ben Segers, de wereldberoemde Victoria “V.E.” Schwab en Simon Senn.

Scroll naar beneden voor meer info en bestel nu jouw tickets op minard.be.

 

OPENING ARSENAALSITE IN GENTBRUGGE

De langverwachte opening van de Arsenaal site op 11 september, tijdens Open Monumentendag, komt er op initiatief van het Cultuurplatform Arsenaal, een koepelorganisatie van verschillende Gentse culturele organisaties waaronder Minard.

Met de oude werkplaats van de NMBS wordt tegemoetgekomen aan de vele noden uit het Gentse culturele landschap zoals de vraag naar ruimte. De site, die voordien nooit publiek toegankelijk was, opent op Open Monumentendag voor het eerst haar poorten voor de buurtbewoners en bij uitbreiding alle Gentenaren!

OPEN CALL: Ben je een creatieveling, artiest, kunstenaar, of ben je lid van een (buurt)organisatie? Heb je zin om op 11/09 een activiteit te organiseren, nieuw werk te tonen, te spelen, … op de Arsenaalsite? Aarzel dan niet en vul via onderstaande link het formulier in! Het Gentse Kunstenoverleg (GKO) en het Cultuurplatform Arsenaal kijken vervolgens hoe ze jou kunnen helpen.

Tot slot, wist je dat…

… onze Grote Veiling der Iconische Barkrukken die we organiseerden in juni maar liefst 21 000 EUR opbracht? Het was een heerlijke actie met een onwaarschijnlijk succes. Nogmaals en ook langs deze weg veel dank aan alle artiesten. Dank aan alle sympathisanten. Dank aan alle kopers uiteraard.

We zullen de centen goed gebruiken om niet-aflatend speelplekken voor artiesten te blijven faciliteren én het hoofd bieden aan stijgende energieprijzen en indexeringen.

Welke stoel bracht het meeste op, vraag je je misschien af? Dat was die van Pascale Platel. Hij verliet de schouwburg voor 1450 EUR.

… Minard van de oude spekkenwinkel in de inkom, een nieuwe spekkenwinkel maakte? Met de op en top Gentse snoepjes van Temmerman Confiserie natuurlijk! Je kan er authentieke lutsepoepe, nonnenbillen, vuile tallooren, kattepietses, muilentrekkers, wippers, poepkes,… kopen voor 6 EUR maar natuurlijk ook de beren van Romain. Het is wel verboden met uw zakske te zitten ritselen tijdens de voorstellingen uit respect voor de artiesten en niet-snoepers. De opbrengst gaat naar onze werking.

© 2021 Minardschouwburg