Beste Minard-minnaar,

DE LEUTE – kom je ook?

DE ARMSTE WEEK – steun je mee?

DE KERSTBOOM VAN MINARD – we versieren hem samen!

 

 

 

December is in Minard traditioneel maand van Compagnie Van De Leute! Zij palmen onze schouwburg in met authentiek Gents theater.

Martin en Francine maken zich grote zorgen over het liefdesleven van hun dochter. Steeds komt ze thuis met een jongen die niet echt naar hun zin is.  Maar deze keer schijnt ze toch de hoofdvogel afgeschoten te hebben. Haar nieuwe vriend Brent lijkt de perfecte schoonzoon. Degelijke jongen, advocaat in spé, dit kan niet fout gaan! Tot hun dochter een klein detail onthult… Hun toekomstige schoonzoon is … blind! Martin en Francine overleven deze schok amper. Maar hun dochter zet door en we maken de avond van de eerste kennismaking mee. Onhandigheid alom, beide ouders willen hun goede wil tonen maar toch schieten ze de ene kemel na de andere. Dit tot grote ergernis van dochterlief.

Martin en Francine hebben maar één missie, ze willen een ‘blinde trouw’ kost wat kost vermijden. Of ze slagen in hun plan daar komt u achter tijdens deze hilarische komedie waarbij de ene doldwaze situatie blindelings de andere opvolgt.

‘Liefde maakt blind’ maar of ze ook overwint … ?

 

TICKETS

Maar December is ook de maand van Sinterklaas en Kerst. Een maand van geven en krijgen en dus vooral denken aan anderen. Een maand van solidariteit. Minard zal deze maand centen inzamelen voor de Armste Week.

De Armste Week is een initiatief en stadsbrede actie van het Gents Kunstenoverleg, Refu Interim, Cirq, het Gents Solidariteitsfonds en Burgerplicht Gent in samenwerking met tal van culturele organisaties, horecazaken, buurtwerkers van Stad Gent, KRAS Gent, AVS… ten voordele van armoedeorganisaties.

Met deze actie willen we broodnodige fondsen voor mensen in nood inzamelen, willen we burgers engageren en mensen sensibiliseren rond armoede in Gent. Met het ingezamelde geld kopen vrijwilligersorganisaties voedsel, medicatie, kledij, schoolbenodigdheden… ; waar mogelijk wordt steun verleend bij het betalen van huur of EGW – kosten.

De Armste Week is er omdat het meer dan ooit nodig is. Ook jij kan het verschil maken.

 

ONTDEK HOE JIJ KAN HELPEN

December is op en top kerstsfeer in Minard…?

We hebben alvast een grote boom! Eentje van drie meter hoog. Maar die boom is leeg. Graag versieren we die samen met jullie, ons publiek vanaf 1 december. Dus kom je naar een voorstelling kijken, breng dan iets meer om in onze boom te hangen. Of kom los van de voorstelling langs. Dit kan elke dag vanaf 19u van woe tot zondag in de inkomhal. Overdag kan je terecht in onze kantoren in de Korianderstraat 13.

Samen maken we de mooiste en ongetwijfeld kleurrijkste boom!

Maar we zoeken ook en vooral geschenken voor ónder onze boom. Minard verzamelt alle geschenken die je kan missen en die wij op ons beurt verkopen in ruil voor een vrije bijdrage. Breng dus mee wat je te veel hebt en waar iemand anders iets mee kan zijn. De opbrengst gaat integraal naar de Armste Week.

Warme groet,

De Minard-equipe

Nathalie, Pilar, Katrien, Michael, Lennert, Jan en Griselda

© 2021 Minardschouwburg