Beste Minard-minnaar,

Ientse mee suiker en onze beste wensen voor een ongetwijfeld bijzonder nieuw jaar…

Onze deuren blijven voorlopig nog een tijdje dicht, maar toch staan ze tegelijkertijd wagenwijd open. Voor al wie houdt van theater en muziek – voor u dus. Natuurlijk gebeurt dat vanop veilige afstand en – letterlijk en figuurlijk – achter de schermen.

Vooreerst blikken we terug op een meer dan geslaagde samenwerking met Democrazy, met wie we niet minder dan tien livestream-concerten hebben gerealiseerd via het platform Sound of Ghent.

Het was een maand van beloftevolle artiesten, vernieuwende concepten en straffe bekende namen. En daar blijft het niet bij. Ook in januari werd al hevig gespeeld, gefilmd en gestreamd. Zo draaiden Noémie Wolfs en Guy Verlinden een volwaardige videoclip en kwam VRT een interview inblikken dat pas over vijf jaar (!) zal worden uitgezonden. En dat allemaal in ons prachtig kader.

Een kader dat mooier is dan ooit.

 

MINARD RENOVEERT

Eind vorig jaar werden de grondige renovatiewerken aan de daken en de voorgevel van Minard beëindigd.

De daken zijn vernieuwd met oude Boomse Pannen, die ook oorspronkelijk aanwezig waren. Hieronder werd de volledige dakbedekking vervangen en werd er thermisch en akoestisch geïsoleerd. Ook de platte daken van de schouwburg werden geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakbedekking.

De originele kroonlijst, met daarop een indrukwekkende balustrade met kunstvazen, werd na meer dan een halve eeuw in ere hersteld. Bovendien werd de voorgevel niet alleen gereconstrueerd, maar ook gestabiliseerd – om verzakkingen tegen te gaan.

De mozaïekvloer in de inkomhal werd opgeknapt, de hal zelf kreeg een schilderbeurt en de brandwerende compartimenteringen in het gebouw werden geoptimaliseerd.

Ten slotte is ook de stookplaats vernieuwd: nieuwe ketels, in combinatie met het vernieuwde dak, zorgen ervoor dat de Minard energiezuiniger dan ooit wordt verwarmd.

Voeg daar nog een gloednieuw ventilatiesysteem aan toe en weet dat onze historische schouwburg helemaal klaar is voor de toekomst!

MINARD INNOVEERT

De vernieuwing zet zich ook door ín de werking van de schouwburg. Vanaf januari is er immers een nieuwe directeur aan de slag. Marketing- en communicatieverantwoordelijke Nathalie De Neve verliet Bibliotheek De Krook om Minard vanaf 2021 te leiden.

Het bestuur koos voor een prille veertiger die met veel enthousiasme dit levende monument relevant wil houden in een steeds veranderend cultureel klimaat. Ze treedt hiermee in de sporen van Rik Vandecaveye die de afgelopen tien jaar de Minardschouwburg uitbouwde tot een plek van betekenis voor de Gentse kunst- en cultuurliefhebber.

Rik gaat eind maart met welverdiend pensioen.

WE MISSEN U 🙁

Voorlopig wordt er dus enkel gefilmd, gestreamed en gerepeteerd in ons huis. Hoe en wanneer we terug publiek zullen (mogen) ontvangen is nog niet duidelijk.

Maar zodra we het weten, weet u het ook. Want wij kunnen alvast niet wachten om u weer te ontvangen in Minard!

De Minardploeg
#liefdevoorminard

© 2021 Minardschouwburg