Beste Minard-minnaar,

Mei is de maand van opkomend talent bij Minard en gaat alvast uiterst muzikaal van start!

De studenten van de International Opera Academy brengen na een intense repetitieperiode in Minard de grootschalige productie The Rape of Lucretia. De schouwburg transformeert hiervoor in een heus oorlogshospitaal…!

Daarna verwarmt het Gents Universitair Symfonisch Orkest (GUSO) u naar jaarlijkse gewoonte, met deze keer muziek van Frankrijk tot het Oosten, in samenwerking met jong talent Fem Devos.

Er wordt ook gedanst op onze scène in mei.

Muda Kunstsecundair landt in Minard met DansXL, hun jaarlijkse dansvoorstelling op topniveau voor publiek. Deze studenten bewijzen ongetwijfeld dat ze klaar zijn om verder te studeren aan tophogescholen in binnen- en buitenland.

Mercedes Dassy is een Brusselse danser-choreograaf die met ‘RUUPTUUR’ toxische relaties aankaart en ons op weg zet naar autonomie en empowerment.

Theater dan.

De Gentse Jeff De Maeyer studeert af met de voorstelling Alkestis van Carrosserie Mortier, over ongezien zorgdragen, over de roemloze daden die het dagdagelijkse leven gaande houden. Een stuk over de vrouwen die de wereld op hun rug dragen.
En de geweldige Elise Bundervoet komt terug met De dag die komt, over het spel van loslaten, van afscheid nemen van iemand die er nu nog is maar straks niet meer. Lovende reacties ontving dit stuk eerder al.

Sam De Graeve komt wegens groot succes nog eens terug met Dag Vader,een geweldig ontroerende maar ook grappige voorstelling gebaseerd op zijn boek, een brief naar zijn vader.

Voor Comedy zorgt gevestigde waarde Gunter Lamoot, The Only & Lonely, met zijn zesde theatershow. Verwacht je aan een stortvloed van verhalen, kluchtjes, oneliners, ideetjes en sketchen tot ontboezemingen, beelden en geluiden.

Speurders alert! Vitaliki, Jean Paul Van Bedegem en Johan Braeckmanorganiseren met Sherlock Holmes een interessant gesprek over de populaire mythe dat de figuur van Sherlock Holmes de grondlegger was van het detectivegenre. Het publiek kruipt in de huid van zijn trouwe assistent Watson want… the game is afoot.

Eveneens hors categorie maar vooral wonderlijk fascinerend: het schrijfatelier van Villa Voortman doet opnieuw de schouwburg aan. In deze voorstelling wordt live geschreven met mensen met een dubbeldiagnose in de hoofdrol en Dirk Pauwels als aansteker.
De info voor deze voorstelling komt binnenkort op de website.

We kijken er naar uit u ook in mei in Minard te mogen begroeten!

Nathalie en de Minard equipe: Pilar, stagiaire Maaike, Katrien, Jan, Lennert, Michael en Griselda.

© 2021 Minardschouwburg